Uddybet projektbeskrivelse længere nede

Støt projektet her

Mål: 400.000 kroner

Crowdfunding Lukket

Donationer: 872

212.100kr. 


Vi skal samle 400.00 kroner til at dække 50% af financieringen til en ny 100% økologisk og emballagefri købmandsbutik på Jægersborggade 20, Kbh N.


LØS MARKET MEDLEMSKORT

I samarbejde med Verdens Skove

Til denne crowdfunding samarbejder vi med Verdens Skove og donerer 4% af indsamlingen til bevarelse af regnskove. Dette gælder ikke dog ikke for 200 kr. donationen.

For hver 43 kr vi donerer bevares 100m2 regnskov.

Læs mere om Verdens Skove

Støt LØS market Nørrebro med:

Giv Donation til Crowdfunding

Det siger vores kunder om os 🤩

4.9 ud af 5 stjerner baseret på 146 anmeldelser på Facebook

 
Rating Facebook
 

Konceptet

LØS market er en 100% Økologisk indkøbsbutik, der giver dig mulighed for at købe på en måde, der gavner både dig, dit køkken og miljøet.

Vi arbejder ud fra fire principper: 

100% økologi

0% engangsemballage

Mindske madspild

Genbrug

LØS MARKET SILOER

Crowdfunding

Vi har skaffet lokaler på Jægersborggade 20 i hjertet af Nørrebro. For at komme i gang har vi brug for yderligere finansiering - vi har 50% selv, og håber at du vil hjælpe os med de resterende 50% til at finansiere renovation og inventaret i butikken.

Det er vigtigt for os at udvikle os naturligt og i samarbejde med vores kunder i stedet for at gældsætte os over begge skuldre. Vi har startet LØS market for vores fælles bedste ved at værne mere om naturen gennem vores indkøb. Derfor er det også vigtigt for os at vores kunder føler ejerskab over butikken ved at have været med til at financiere den via denne indsamling.

Vi har valgt at arbejde sammen med Verdens Skove i denne indsamling, og give 4% af det donerede beløb fra udvalgte incitamenter, til at bevare truet regnskov i Nicaragua, der ligger nord for Colombia. 

 

Finansiering af Nørrebro Butikken

LØS market arbejder med en værdi om gennemsigtighed, og vi har derfor lavet denne oversigt, så du er helt klar over, hvad dine penge går til: 19% renovering af butikken, 18% til indkøb af varer og 63% til inventar såsom silo-moduler og møbler. Dette er selfølgelig efter vores donation til Verdens Skove.

Crowdfunding penge fordeling LØS market

I 2016 nåede vi vores crowdfunding mål på 350.000 kr. med:

365.028 kroner

1.582 donationer

De grønne ildsjæle bistod den første LØS market butik i Saxogade er idag faste glade kunder!

Hjælp os med at gentage succesen!

Læs artikel fra Altinget om vores første crowdfunding:
Q&A: Mød idémageren bag kæmpe crowdfunding-succes

 

Forandring

Når vi står sammen kan vi gøre en forskel for miljøet. Men hvor skal man starte, når man bor i byen? 

Når du køber din mad i løsvægt hos LØS market er du med til at støtte økologisk landbrug og samtidig reducere dit forbrug af emballage og reducere madspild. I starten skal man lige vænne sig til denne nye måde at købe ind på, men når det først er lært, så er det sjovt og nemt at fylde beholdere op. 

Mød Sabrina der er en af vores faste kunder i butikken på Vesterbro. Hun sparer penge ved at købe ind hos LØS market:

Vi oplever hver dag, at butikken giver en kæmpe værdi for lokalsamfundet. Derfor vil vi gerne åbne den nye butik, så flere kan få mulighed for at købe ind hos LØS market. 

Løsvægt - fri for emballage

Fødevarerne bliver solgt i butikken i vores special-designede doseringsbeholdere  også kaldet “siloer” eller “ske-beholdere”. Når du køber ind, kan du fylde op i dine egne medbragte beholdere eller købe beholdere i butikken: glas, papirsposer og økologiske bomuldsposer. 

Vi kommer til at sælge dejlige økologiske tørvarer, kaffe, te, krydderier, frugter, grøntsager, vin, olivenolie, honning, flydende hånd- og husholdningssæbe og lidt non-food produkter. 

SÅDAN HANDLER DU HOS LØS MARKET
SÅDAN HANDLER DU HOS LØS MARKET 2
LØS MARKET PANT SYSTEM

Flydende fødevarer 

Når du vil købe vin, øl, olier eller eddike, skal du bruge butikkens rene flasker. Vi har nemlig et smart pant-system internt i butikken: Du køber din flaske én gang, fylder flasken med det indhold du ønsker, og når du kommer tilbage i butikken, afleverer du den brugte flaske og får en ny gratis flaske i stedet. Vi vasker de brugte flasker med vores egen EU-certificerede vaskemaskine.

Sortiment

Vores sortiment rækker blandt 300 forskellige 100% økologiske tørvarer, grøntsager, frugt, vin, olier, kaffe, krydderier, sæbe, og andet godt. Alt bliver solgt på kilopris, og man slipper for at betale for engangsemballage!

groent_loesmarket.jpeg
toervarer_loesmarket.jpeg
1488979669531.jpeg
 

Samarbejder

dvf-logo-mark3-rgb.png

Vi har allerede etableret en række gode samarbejder med forskellige andre organisationer, der også brænder for at gøre en forskel ligesom vi gør - og som du måske også gør?

Ud over Verdens Skove, arbejder vi også sammen med Dansk Vegetarisk Forening (som medlem af DVF får du 5% rabat hos os, kan ikke kombineres med andre rabatter) og det velgørende teleselskab GreenSpeak der giver overskuddet til 17 gode projekter. Indtil videre har GreenSpeak doneret 420.959 kroner. 
 

Er du ikke medlem af GreenSpeak? Så skift idag via dette link, så giver GreenSpeak 100 kroner til LØS market Nørrebro

1. Du får telefoni i høj kvalitet.

2. GreenSpeak giver overskuddet til velgørenhed.

3. Du bestemmer hvordan pengene skal fordeles.

 

Åbning af den første LØS market butik i Saxogade, 2016 (TV2 Lorry)

 

LØS market teamet

LØS market blev grundlagt på en idé om at gøre en positiv forskel for verden. Den idé udlever vi, det lille LØS market team til daglig. Ikke nok med at vi driver LØS market, så er vi også passionerede ildsjæle. Mød os i butikken - vi er altid klar på en snak! 

LØS MARKET TEAMET

Vi håber, at du vil bidrage til LØS market nr. 2 på Nørrebro!
Kærlig Hilsen
Frédéric, Constance, Henrik, August og Julie

 

@loesmarket på Instagram