Nul waste

Vi producerer helt vildt meget affald!
Læg mærke til ”producerer”… Det er jo faktisk det, vi gør!

Vi producerer en masse produkter, hvis livstid er enormt kort
og hurtigt bliver smidt ud. Hvorfor ikke producere goder, der enten konsumeres, opgraderes eller bare bruges igen og igen?
Det går vi ind for, og det er derfor Zero Waste-bevægelsen
giver god mening sammen med vores filosofi.
 

Zero Waste tager typisk afsæt i følgende 5 R’er:

  1. Refuse – sig nej tak til (gratis) ting, du ikke har brug for
  2. Reduce – reducér dit forbrug
  3. Reuse – genbrug, hvad du allerede har
  4. Recycle – genanvend de ting, du ikke kan refuse, reduce eller reuse
  5. Rot – og kom så resten i komposten!

Hvis man beslutter sig for at tage afsæt i de fem, egentlig ret simple, livsstilsændringer, er man godt på vej til at nedbringe sit forbrug af affald. LØS market forsøger at leve efter de fem R’er, så godt vi kan. Vi er langt fra perfekte endnu, men vi bliver hele tiden bedre. Vi håber, at du vil være med!


Gennemsigtighed

LØS market er også et opgør med den upersonlige og ugennemskuelige virksomhed, hvor man egentlig ikke ved, hvad der ligger bag. Derfor er vi 100% åbne omkring ALT, der vedrører virksomheden. Det er et idealistisk valg taget af teamet bag, men også noget vi føler os forpligtet til på vegne af de mennesker, der crowdfundede vores opstart. Godt 1600 grønne ildsjæle står også bag LØS market, og derfor skal de (og alle andre) selvfølgelig have indsigt i virksomheden og alle dens aspekter.

Så derfor: Spørg os om alt! Vi svarer altid 100% ærligt.


Vi elsker det vi laver!

Hos LØS market har vi det sjovt og godt! Alle, der er en del af teamet, brænder 100% for det, vi laver. Det gør arbejdet til en leg, selvom vi selvfølgelig også løber lidt stærkt engang imellem. Når du besøger butikken, vil du blive mødt med at smil og åbne arme. Vi har det sjovt, når vi er på arbejde – altid! For vi synes selv, at det er det fedeste i verden, det vi laver. 

Vi sørger også for at ses jævnligt ved siden af arbejdet, således at vi kan vedligeholde en personlig og god relation til hinanden, hele teamet igennem. 

Derfor håber vi også, at du kan mærke vores energi og glæde, når du besøger butikken.


En ny indkøbsoplevelse

Hos LØS market, vil vi være med til at skabe en helt ny indkøbskultur – sammen med jer. Emballagefrie supermarkeder og købmænd er ikke nyt, men fungerer allerede rigtig mange steder i verden. Konceptet gør det muligt selv at bestemme hvor meget af hver enkelt vare du vil købe, som passer dig og dit forbrug – dét synes vi, giver mening. Derved undgår du madspild og du slipper for at skulle vælge imellem økologi eller emballagefrit som ellers ofte er et problem.


Som den gode gamle købmand

Vi hører ofte vores besøgende sige "Ah ja, det jo næsten ligesom dengang, jeg var barn!", og det er ikke helt løgn.

Hos LØS market er det vigtigt for os at have en relation til vores kunder. Vi tager os tid til at snakke, spørge og lytte. Vi ved, at vi kun kan udvikle os og lære, hvis vi lytter. Men at lytte behøver ikke kun at omhandle butikken og konceptet. Vi snakker ofte med vores kunder om mad og gode opskrifter, livsindstillinger, klimaforandringer, lokal sladder, begivenheder eller bare om, hvordan vi nu går og har det hver især.

Ud over personalet har vi også forsøgt at skabe en hyggelig atmosfære i vores butik. Der er ro, oftest med behageligt fransk jazz i baggrunden. Vi hygger om stedet og hinanden, og vi ønsker, at du kan give dig selv tid til faktisk at nyde at gøre dine indkøb, i stedet for at have lyst til at komme videre så hurtigt som muligt.

Vi vil vores kunder det bedste og vi vil gerne give alle en unik og nærværende oplevelse fra første skridt ind i butikken.