Vi har forsøgt at samle alt omtale her. Har vi misset noget? Så send os gerne en mail til anna@loes-market.dk.
Pressebilleder kan hentes frit på dette link (DropBox Link), men skal krediteres fotografen Jim Babonneau 2016.

 
Foto: Maud Lervik

Foto: Maud Lervik

Både ris og ros til ny emballagefri butik

Politiken 3. SEP. 2016

I dag åbner butikken LØS Market på Vesterbro, men konceptet møder kritik fra en ekspert i emballage, og Miljøstyrelsen mener også, at vejen frem er mere, ikke mindre emballage. Selina Juul fra Stop Spild af Mad er til gengæld begejstret.
Læs den fulde artikel her

Her serveres løsningen til den bæredygtige forbruger på et sølvfad.
— Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad.

København får to nye øko-supermarkeder i weekenden - Politiken 30. AUG. 2016

Et emballagefrit og et vegansk. Køb tørvarer i løsvægt og fyld i din egen emballage - eller gå amok i vegansk ananaslæder.
Læs den fulde artikel her.

Man skal også gå op i madspild, emballage og co2-udledning af sine råvarer. Besværligt? Det behøver det ikke at være.

Øko-butik med varer i løsvægt er allerede populær inden åbningen - politiken 10. FEB. 2016

Allerede nu er kunderne klar til at købe økovarer i løsvægt, også selv om løssalgsupermarkedet LØS Market først åbner til juni.
Læs den fulde artikel her

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at folk ville reagere så positivt på det.
— Frédéric Hamburger, initiativtager bag LØS Market

Fransk ildsjæl åbner Danmarks første emballagefri supermarked - tv2 lorry 10. feb 2016

Løssalg og emballagefrie butikker er fremtiden, mener fransk iværksætter, der snart åbner Danmarks første emballagefri supermarked i København.

- Folk er trætte af emballage. Tallene viser, at 90 procent af danskere gerne vil gøre noget ved emballagen, men vi har ikke noget valg. Folk vil ikke acceptere det mere.
— Frédéric Hamburger.

Nej til pap og plastic: Første emballagefrie supermarked åbnet - TV2 Lorry 03. sep 2016

Stor interesse for at støtte en mere grøn tankegang og slippe for emballagen. Der var kø både inde og ude, da LØS market
åbnede på Vesterbro i København.

 

En ny ‘økolonomisk’ underskrift er sat - Vesterbro bladet 8. juni 2016

NYT SAMARBEJDE. Fredag underskrev Settlementet en samarbejdsaftale med Saxogades nye spiller ‘Løs Market’, der lever godt op til visionen om at skabe en social og bæredygtig handelsgade.

Foto: Martin Sørensen

Foto: Martin Sørensen

Vi ser en ekstrem eksklusion af borgere fra arbejdsmarkedet, og det er vi er sat i verden for at løse. Vi skal forsøge at integrere dem og give dem en anden chance, for vi tror, at alle har unikt potentiale. I Settlementet vil vi dog også gerne være med til at løse både samfundsmæssige og bæredygtighedsproblemer, og derfor har vi en vision om at gøre Saxogade til en social handelsgade
— Margrethe Wivel, Settlementet

Markedet er løs i Saxogade - Vesterbro Bladet 7. september 2016

ÅBENT. Køen voksede hurtigt, da Saxogade lørdag lagde asfalt til en vaskeægte Danmarkspremiere. Med gode økologiske råvarer kunne Løs Market nemlig, som de første nogensinde, byde indenfor til et emballagefrit supermarked.

Folkene bag har knoklet i månedsvis for at få det lille butikslokale klar [...] Faktisk kom der gæster helt fra Halmstad i Sverige, hvor to kvinder havde læst om Løs Marked på Facebook.
Foto: Carsten Lundager

Foto: Carsten Lundager


Økobutik med alle varer i løsvægt - Dansk handelsblad 10. oktober, 2016

I en sidegade til Istedgade på Vesterbro i København ligger LØS Market, som er landets første emballagefri og 100 procent økologiske supermarked

Jeg har arbejdet i flere år i en stor multinational fødevarevirksomhed, men det vil jeg ikke mere. Jeg vil ”back to the roots”. Jeg har set ting i andre lande, som er forfærdelige, og nu vil jeg gerne være med til at beskytte miljøet og gå ind i det sociale arbejde.
— Frédéric Hamburger

Salg i løs vægt er fremtiden - Økologisk landsforening 19. maj 2016

For initiativtagerne bag LØS Market er bæredygtighed vigtigere end tallene på bundlinjen.

Han kom til Danmark for 18 år siden, og gennem de sidste fire år af en travl erhvervskarriere har han arbejdet med eksport af konventionelle øl og mejeriprodukter for henholdsvis Harboe og Arla Foods.

DR1 & Mette Bluhme Rieck fra 'spis & Spar' var forbi LØS market 1. maj 2016

I programserien ’Spis og spar II ’på DR1 hjælper man familier med at ændre vaner og købe mere hensigtsmæssigt ind, så der bliver sparet penge og madspild minimeres. I afsnit 7:8 følger man Anne-Marie, som finder det problematisk at handle ind og lave mad kun til sig selv. For at undgå madspild, er der tit rester på menuen, hvilket hurtigt bliver ensformigt. Derudover vil hun gerne have økologiske varer, som ofte er dyrere.

 

Grænseløs om Crowdfunding

Grænseløs udgives fire gange årligt af flyselskabet Alsie Express og fokuserer på nyheder, livsstil og begivenheder i grænseområdet, i erhvervslivet og i fritiden. LØS market bliver omtalt i Grænseløs no.15 i en artikel om crowdfunding:

" Da butikken slog dørerne op for første gang i september 2016, kunne det kun lade sig gøre, fordi næsten 1.600 personer havde valgt at bidrage til projektet. Alt efter beløbets størrelse var der forskellige belønninger, og totalt røg der 365.028,61 kr i puljen på fire måneder.
Målet var 350.000. LØS market brugte den danske pendant Kickstarter, Boomerang som platform for projektet. Hos Boomerang var der sidste år omkring 250 projekter, og LØS marketvar blandt de 42 pct. af deltagerne, der fik deres økonomiske drøm opfyldt."


Singler har sværest ved at undgå madspild

Mandag d.17 Juli 2017:  
Som single kan det være svært at handle i passende mængder, men supermarkederne er begyndt at tilgodese kundegruppen. Der er dog stadig meget at gøre, mener Selina Juul fra organisationen »Stop Spild Af Mad«.
Læs den fulde artikel her. 

Foto: Linda Kastrup

Foto: Linda Kastrup