Nul engangsemballage

I Danmark producerer vi 668 kg affald per person om året – vi er dermed nummer to i Europa, når det kommer til affaldsproduktion!* På verdensplan ender 32 procent af AL plastikemballage i naturen, og en stor del havner i havet. Faktisk så meget, at det svarer til en hel lastbil i minuttet med plastikaffald, lig med 8 millioner ton om året.**

Det ønsker LØS market at gøre noget ved! Butikken er en direkte og konkret aktør i den grønne omstilling, hvor vi kæmper for mindre affald og mindre ressourcespild.

Vi vil gerne tilbyde dig en ny måde at handle på. Hos os kan du handle dine dagligvarer helt uden at generere unødigt affald. Alle vores varer sælges i løs vægt, og på den måde minimeres spild af mad og spild af engangsemballage. Køb en mængde, som passer dig og dit forbrug – dét synes vi, giver mening.

 
 

Genbrug 

Det giver absolut ingen mening for os, at der bliver brugt store mængder af ressourcer og energi på at producere engangsemballage. Den type emballage har enormt kort levetid, og der er på verdensplan kun 5%, som på faktisk bliver genbrugt – resten ender op i røg og CO2-udledning. Det er estimeret til et globalt økonomisk potentiale på 80-120 milliarder dollars, der hvert går år tabt.**

Hos LØS market tilbyder vi emballage, der kan bruges igen og igen og igen. Med økologiske bomuldsposer, glaskrukker og patentflasker tilbyder vi dig en mulighed for at købe ind i en type genbrugsemballage, der giver langt mere mening.

Vi har et pantsystem på vores glaskrukker og patentflasker, så vi giver dig pengene retur, hvis du har en krukke for meget, og du bytter altid til en ren flaske, når du handler vin, olie og eddike.

LØS market vil desuden opfordre alle kunder til at indlevere gamle (helst rengjorte) syltetøjsglas og beholdere, så de kan komme andre til gode. Vi renser alle beholdere i vores industriopvaskemaskine, inden de bliver genbrugt.

 

* Politiken 2015

** Plastic Change 2017

*** Stop Spild Af Mad

 
 

100% økologi

LØS market tilbyder konkurrencedygtige priser på økologiske varer i forhold til de konventionelle supermarkeder. Vi prioriterer lokale varer fra Danmark og Europa, og vi tror på et økologisk landbrug, der hverken skader dyre- eller plantelivet, og som ikke forurener grundvandet med kemikalier. Vi tror på de gode og naturnære fødevarer af højeste kvalitet, uden at gå på kompromis med unødvendigt høje priser.

Det opnår vi ved at købe stort ind, om det så er sække på 25 kg eller dunke på 10 liter. Men selvom vi køber stort ind, er vi især glade for de helt små, lokale, økologiske producenter i Danmark med gode historier. På samme tid vil vi gerne forkorte afstanden mellem producenten og dig, til gavn for miljøet og for det lokale fællesskab.


Reducer madspild

Danskere smider ca. 20% af den indkøbte mad ud hvert år. Det svarer til hele 261.000 ton.*** Hos LØS market køber du kun de mængder, du har brug for – hverken mere eller mindre.

På den måde er du ikke tvunget til at købe en bestemt på-forhånd-pakket mængde. Køb 10 gram eller 10 kilo, det er altid samme kilopris. Hos os er der ingen forsøg på mersalg, der vil have dig til at købe mere, end du har brug for.

Frugt og grønt, der er ved at blive træt, sætter vi ned til 50% af prisen! Det betyder, at vi får afsat op til 95 procent af vores grøntsager, hvor de restende 5 procent som oftest ender i vores eget køkken.

Den samlede værdi af madspild i Danmark er vurderet til mindst 8,4 milliarder kroner om året.*** Hjælp os med at minimere madspild ved at købe mindre!

 

 

Sådan handler du hos LØS market